Menü

Központi Konyha

A Központi Konyha fenntartója a Kiskunlacháza Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala.

Működési területe Kiskunlacháza Város közigazgatási területe és vonzáskörzete.

A Központi Konyha, amely 1983-ban épült, a 2020. év végén pályázat, és az Önkormányzat beruházása révén konyhatechnológiai és épületgépészeti korszerűsítésen esett át. Így a rendelkezésre álló szakmai tudás és a korszerű eszközállomány lehetőséget biztosít arra, hogy főzőkonyhánk meg tudja megvalósítani az engedélyezett napi akár 1500 adag étel gyorsabb előállítását. Báziskonyhánk mellett 8 telephelyen működnek kihelyezett tálalókonyhák; a Nagyközség területén lévő Óvodákban, Általános Iskolákban és Szakközépiskolában.

Ellátotti körünkbe tartoznak az óvodás-, iskoláskorú gyermekek, pedagógusok, felnőtt „vendég” étkezők, szociális étkezésben részesülő személyek. Az igényelt étkezési típustól függően biztosítunk tízórait, ebédet és uzsonnát a tanintézményekben. Tevékenységünket és étlapjaink összeállítását a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően végezzük. (62/2011. (VI.30.) VM rendelete a vendéglátó-ipari termékek előállításának feltételeiről, valamint 37/2014. (IV.30.) EMMI rendeletet, a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról.)

A Központi Konyha és a tálaló konyháinak hatékony működését 23 fős szakmailag jól képzett személyzet biztosítja.

Ételkínálatunkat 2021. év márciusától bővítjük egy új csökkentett szénhidrát és zsír tartalmú „FITT menü” bevezetésével, melyhez szakképzett dietetikus állítja össze étlapjainkat. Az egyre növekvő igények miatt főszakácsunk diétás szakács irányú képzése is folyamatban van.
A közétkeztetési feladatok mellett továbbiakban is vállaljuk családi rendezvények (névnapok, születésnapok, lakodalmak) ételsorainak elkészítését, szervírozását a megrendelő kérésének megfelelően.

Étlapjainkat az előírásoknak megfelelően tervezzük, figyelembe véve a korosztályoknak való megfelelőséget, idényjelleget és a területünkből adódó szokásokat, tradíciókat, valamint étkezőink visszajelzéseit. Étlapjaink megtalálhatók a kkl.xqt.hu oldalon a Központi Konyha aktuális étlapok címszó alatt, valamint a Központi Konyha facebook oldalán.

Kiskunlacháza központjában található a majdnem 4 évtizede működő, közétkeztetést biztosító Központi Konyha.
A 2020.év végétől korszerűbb konyhatechnikával, jól ismert ízeink mellett újdonságokkal is várunk minden kedves régi és leendő étkezőt.

Piróthné Kovács Katalin
Intézményvezető

Elérhetőségek

Cím: 2340 Kiskunlacháza Rákóczi u. 12.

Tel.: +36 (24) 535-125
Fax: +36 (24) 535-126

E-mail: kozpontikonyha@kiskunlachaza.hu
etkeztetes@kiskunlachaza.hu
konyhapenztar@kiskunlachaza.hu

Intézményvezető: Piróthné Kovács Katalin
Tel.:+36(70) 640-8106

Iroda / felnőttétkezés jelentés:
Vámos Bernadett

Tel.: +36(20) 569-7048

Nyitvatartások:
Konyha:
hétfőtől – péntekig: 06-tól -14.30-ig

Irodák:
hétfőtől – péntekig: 06-tól -14.30-ig

Főszakács: Kobella Jánosné Marika

Tel.: +36(20) 569-7052

Gyermekétkeztetéssel kapcsolatos ügyintézés (számlázás): 

Juhászné Kónya Anikó

Tel.: +36(20) 433-6326